Alapítványunkat 2016-ban azzal a céllal hoztuk létre, hogy népszerűsítsük a rendvédelmi dolgozók munkáját és létre tudjuk hozni a Nemzetközi Rendvédelmi Magán Gyűjteményt.

"Születésemtől fogva elítélem a bűnt és az erőszakot. Sosem azonosultam azokkal, akik férfiúi mivoltukat telefonfülkék rongálásával, idősek és terhesek petárdákkal való ijesztgetésével, nők megerőszakolásával fitogtatták.
Szerintem az ilyen és ehhez hasonló magatartás ellen fellépő rendőrök több tiszteletet és megbecsülést érdemelnek, mint amennyit kapnak. Ez késztetett arra húsz évvel ezelőtt, hogy elkezdjem gyűjteni a világ rendőri, csendőri, seriffi szimbólumait azzal, hogy a kapott relikviákból tiszteletükre Magyarország első fővárosában, a Szent István király alapította Esztergomban létrehozzak egy Nemzetközi Rendvédelmi Magánmúzeumot.
Jelenleg a világ több mint 127 országából, 1350 karjelzés, 265 jelvény, 48 egyenruha, 92 tiszti sapka és számtalan hazai és nemzetközi elismerés, kitüntetés alkotja a közbiztonság védelmére felhívó kollekciómat."A gyűjteményem létrehozásán felül sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnám a rendvédelem szereplőinek áldozatos munkáját jobban bemutatni, népszerűsíteni.
Ezért fogant meg az a gondolat, hogy egy alapítvány működtetésével szeretnénk felhívni a figyelmet a rendvédelemi dolgozók áldozatos munkájára.
Így jött létre egy új társadalmi indíttatású szervezet, a Rendvédelem Népszerűsítéséért Alapítvány.

Az alapítvány céljai:

Magyarország és a világ rendvédelmi szerveinek népszerűsítése,
Az emberek biztonságának, biztonságérzetének megteremtésének elősegítése
A Nemzetközi Rendőr Magánmúzeum létrehozása és működtetése, az ezzel kapcsolatos anyagi erőforrások előteremtése
Az élet, az ember és a társadalom tiszteletére nevelés szellemiségét előtérbe helyező gondolatok, tevékenységek népszerűsítése.


Dr. Szilas László
kurátor